ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2105582570

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2105582570

Follow us:

Ποια είναι τα κατάλληλα ξύλα για το τζάκι μου;

πως να αναψετε το τζακι σας
5 #Tips για να ανάψετε το τζάκι σας
October 22, 2020
kaysoxyla
Καυσόξυλα για Θέρμανση
January 10, 2022
Show all

Ποια είναι τα κατάλληλα ξύλα για το τζάκι μου;

κατάλληλα ξύλα για το τζάκι

“Ποια είναι τα κατάλληλα ξύλα για το τζάκι μου;”  Όσο ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά, αυτή η ερώτηση απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο. Ποια είναι όμως τα ξύλα που πρέπει να επιλέξετε για τις κρύες μέρες του χειμώνα; Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε αρχικά είναι πως δεν είναι όλα τα ξύλα ιδανικά για καύση! Η xylopigi.gr συγκέντρωσε για σας ποια ξύλα είναι τα καταλληλότερα για να κάνετε τη φλόγα να καίει πιο ζεστά και δυνατά!

 

Πρώτα από όλα, το σημαντικότερο βήμα είναι να αγοράσετε ξύλα τα οποία είναι ξερά τουλάχιστον για 4 με 6 μήνες προτού αυτά χρησιμοποιηθούν. Ύστερα πρέπει να επιλέξετε το είδος του ξύλου που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας!

 

Δρυς

Ή αλλιώς η γνωστή σε όλους Βελανιδιά. Είναι το είδος ξύλου που προτιμάται από τους περισσότερους. Την προτιμούν πολλοί γιατί δεν έχει την τάση να πετάει σπίθες και πάνω από όλα παράγει ήρεμη και μεγάλη σε διάρκεια φωτιά. Αυτό σημαίνει ότι καίγεται αργά και δεν χρειάζεται να ανανεώνετε συνέχεια το απόθεμά σας.

 

Πεύκο

Το πεύκο, όπως και η καστανιά, είναι ξύλα που ανάβουν εύκολα και καίγονται ακόμα πιο γρήγορα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για προσάναμμα! Εκτός όμως από την οικονομική πλευρά, το ξύλο του πεύκου είναι και αρκετά επικίνδυνο γιατί “σκάει” περισσότερο από τα άλλα είδη ξύλου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

 

Ελιά

Από πολλούς θεωρείται το καλύτερο ξύλο για καύση στο τζάκι! Δημιουργεί μικρή και ήρεμη φλόγα, ανάβει γρήγορα και καίγεται αργά. Έχει όλα όσο χρειάζεται για να καταταγεί στην κορυφή της λίστας με τα καταλληλότερα καυσόξυλα ή αλλιώς το πιο value for money είδος ξύλου.

 

Οξιά

Σκληρό ξύλο με μεγάλη διάρκεια καύσης. Όχι μεγαλύτερη από αυτήν της βελανιδιάς ή της ελιάς όμως. Συνήθως κόβεται σε μικρά κομματάκια και χρησιμοποιείται στις ξυλόσομπες. Η ιδιότητα της να μην “σκάει” την καθιστά safe επιλογή για καύσεις μεγάλης διάρκειας χωρίς τον φόβο ατυχήματος!

 

Πουρνάρι

Το πουρνάρι είναι ένα ξύλο υψηλής ποιότητας, αναφορικά με όλα τα υπόλοιπα ξύλα για το τζάκι. Καίγεται αργά, χαρακτηριστικό που το καθιστά ιδανικό για όλη τη διάρκεια της καύσης. Εκτός βέβαια από το προσάναμμα, όπου θεωρείται ακατάλληλο από τεχνικής άποψης.

 

Extra Tip: Ποτέ μην αποθηκεύετε βρεγμένα ξύλα σε κλειστό χώρο με υγρασία! Πρέπει να διατηρούνται σε στεγασμένο χώρο με καλό αερισμό. Εξάλλου τα καλύτερα καυσόξυλα είναι εκείνα που έχουν μηδενική υγρασία!

 

 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην επιλογή των ξύλων για το τζάκι σας! Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 2105582570 / 6947263699 ή επισκεφτείτε μας στο κατάστημα μας στην Σπύρου Μήλιου 34 (και Λ. Σχιστού) στο Χαϊδάρι!