ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2105582570

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2105582570

Follow us:

καυσοξυλα χαιδαρι
Καυσόξυλα Χαϊδάρι
October 12, 2020
Show all

Τι ξύλα να πάρω για το Τζάκι;

kausoxila

Καθώς μπαίνει σιγά σιγά ο χειμώνας πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν καυσόξυλα για το τζάκι τους, ώστε να κάνουν το κουμάντο τους για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Το τζάκι για τα περισσότερα νοικοκυριά αποτελεί σημαντική πηγή θέρμανσης. Αρκετοί όμως ανάβουν το τζάκι τους για συντροφιά ή ακόμη για να ψήσουν κρέας ή κάστανα ή οτιδήποτε άλλο.
Όλα τα ξύλα όμως δεν αποτελούν καύσιμη ύλη και δεν είναι ορθό να τα καίμε στο τζάκι. Τα ξύλα που είναι κατάλληλα να καίτε στο τζάκι σας είναι αυτά που θα δημιουργήσουν μια ωραία φλόγα και ατμόσφαιρα θαλπωρής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε όταν τα ξύλα που καίτε ́καπνίζουν ́ και δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της οικείας σας.
Πριν αγοράσετε ξύλα για τζάκι θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στην ορθότερη επιλογή. Πάμε να δούμε μερικές δικές μας προτάσεις που ελπίζουμε να φανούν βοηθητικές για εσάς:

1. Όσο και να σας υπόσχονται ότι τα ξύλα που σας πουλάνε είναι ξερά και στεγνά εσείς καλό είναι να τα αγοράζετε 3-5 μήνες νωρίτερα.
2. Η αποθήκευσή τους παίζει σημαντικό ρόλο ώστε τα καυσόξυλα να παραμένουν στεγνά. Τα ξύλα πρέπει να βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο και συνάμα καλά αεριζόμενο.
3. Να στοιβάζετε τα ξύλα σας, για να κερδίζετε χώρο και να είναι πιο πρακτικό κάθε φορά που τα καταναλώνετε.
4. Μαζί με τα καυσόξυλα να αγοράζετε και προσανάμματα. Τα προσανάμματα θα τα χρησιμοποιείτε για να ανάβετε πιο εύκολα το τζάκι αλλά και κατά τη διάρκεια όταν συμπληρώνετε με καυσόξυλα. Είναι ξύλα με μικρότερη πυκνότητα και η καύση τους ταχεία ώστε να βοηθούν τα σκληρά ξύλα να ανάψουν.
5. Τα καταλληλότερα σε θερμιδική απόδοση καυσόξυλα είναι το πεύκο, ο δρυς, η ελιά, το πουρνάρι και η οξιά. Τα συγκεκριμένα ξύλα είναι υψηλής ποιότητας, είναι τα πιο συνήθη καυσόξυλα και παράγουν αρκετή θερμότητα. Μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο και να προμηθευτείτε όσα κυβικά επιθυμείτε.
6. Τα καυσόξυλα που θα βάλετε στο τζάκι σας καλό είναι να έχουν ομοιόμορφο μέγεθος. Τα μικρά ξύλα καίγονται γρήγορα με αποτέλεσμα να μην κρατάνε τη ζέστη στο τζάκι σας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ορθό να βάλετε ξύλα υπερβολικά μεγάλα που να μην βρίσκονται στην εστία του τζακιού σας, γιατί μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα.

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας. Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα επανέρθουμε με ένα επίσης χρήσιμο άρθρο.