ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2105582570

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2105582570

Follow us:

καυσοξυλα χαιδαρι
Καυσόξυλα Χαϊδάρι
October 12, 2020
κατάλληλα ξύλα για το τζάκι
Ποια είναι τα κατάλληλα ξύλα για το τζάκι μου;
November 24, 2021
Show all

5 #Tips για να ανάψετε το τζάκι σας

πως να αναψετε το τζακι σας

Ο χειμώνας μας επισκέπτεται σιγά σιγά και οι ανάγκες των νοικοκυριών για καυσόξυλα αυξάνονται. Το τζάκι δεν αποτελεί μόνο διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι μας αλλά και μια πηγή θέρμανσης και συντροφιάς. Η φλόγα της φωτιάς αλλά και η ζέστη της μας δημιουργούν ένα αίσθημα θαλπωρής και χαλάρωσης. Για να συμβούν όμως όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα καυσόξυλα (δείτε το σχετικό άρθρο μας), αλλά και να γνωρίζουμε πώς να ανάψουμε το τζάκι μας.
Παρακάτω αναγράφουμε μερικά tips που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανάψετε εύκολα το τζάκι σας. Πριν όμως ξεκινήσετε να ανάψετε το τζάκι σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει την καμινάδα σας για να μην μένει ο καπνός στο χώρο σας. Επίσης, μην παραμελείτε να καθαρίζετε την καμινάδα σας. Πιο συγκεκριμένα:
1. Τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε να είναι ιδανικά για τζάκι δηλαδή στεγνά και στο κατάλληλο μέγεθος.
2. Πρώτα απ’ όλα ξεκινήστε ανάβοντας τα προσανάμματα στο κέντρο της εστίας του τζακιού σας. Τα προσανάμματα είναι μικρά ξύλα που καίγονται πιο εύκολα και γρήγορα. Αυτά μάλιστα μπορείτε να τα ανάψετε με τα λεγόμενα κυβάκια που είναι μια εύφλεκτη καύσιμη ύλη. Τα προσανάμματα μπορεί να είναι από πεύκο ή από οξιά και έχουν μεγάλη ένταση φλόγας.
3. Στη συνέχεια τοποθετήστε δυο μεγάλα κούτσουρα παράλληλα από τη φωτιά. Αυτά είναι ουσιαστικά οι ‘κολώνες’ ώστε να βάζετε κάθετα και πάνω από την φλόγα λίγο μικρότερα ξύλα. Μπορείτε φυσικά να βάζετε περισσότερα από ένα ξύλο δηλαδή δύο, τρία ή και τέσσερα. Αυτά τα ξύλα όταν καίγονται θα γίνονται κάρβουνο και θα διατηρούν την φωτιά. Εσείς θα συνεχίζετε να βάζετε νέα ξύλα από πάνω και κάθετα στα δύο παράλληλα κούτσουρα.
4. Το σημαντικό είναι η φλόγα να ‘αναπνέει’ για να μπορεί να λάβει επαρκές οξυγόνο. Τότε μόνο το τζάκι σας θα μένει πάντα αναμμένο χωρίς να βγάζει στο χώρο σας καπνούς και άσχημες οσμές.
5. Επίσης πολύ πρακτικό είναι να χρησιμοποιείτε μια σχάρα που στο κέντρο θα βάλετε μερικά προσανάμματα και κυβάκια. Πιο πάνω από τη φλόγα με αρκετό κενό βάλτε οριζόντια κλαριά δημιουργώντας έτσι κενά ανάμεσα. Πάνω από τα κλαριά μπορείτε να βάλετε τα καυσόξυλα σε πλάγια θέση, ώστε η φωτιά να έχει χώρο για οξυγόνο.

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας. Εάν σας άρεσε μπορείτε να το κοινοποιήσετε στους φίλους σας.